Language Shop    www.LS.cz/product.asp?id=806


Lingea Lexicon 5 Německý slovník Platinum - ozvučený + dárek
  Lingea Lexicon 5 Německý slovník Platinum - ozvučený + dárek   
Cena:  2649,-Kč vč. DPH       Prodej ukončen, produkt se už nevyrábí a nebude skladem!
Běžná cena:  3990,-Kč
Ušetříte:  1341,-Kč (33%)
Cena bez DPH: 2189,-Kč
DPH: 21%

Nová generace elektronického slovníku Lexicon. Verze Platinum je největší a nejpodrobnější slovník současné němčiny. 230 tisíc podrobně zpracovaných hesel a dalších 220 tisíc výrazů o polovinu převyšuje rozsah dnes již legendárního slovníku prof. Siebenscheina. Všechna hesla jsou zpracována podle nového německého pravopisu včetně dodatku z roku 2006. Pokud potřebujete skutečně rozsáhlý a kvalitní oboustranný slovník, nemusíte hledat dále. Obsahuje: 722000 překladů, 329000 významů, 230000 hesel, 221000 vazeb, příkladů a frází, 50000 ozvučených hesel. U hesel se zobrazují rovněž synonyma, slova odvozená a slovní spojení. Hesla ve slovníku lze vyhledávat oboustranně a v jejich libovolném tvaru. Kromě tohoto tvaroslovného hledání je možné i fulltextové hledání, které najde hledané slovo či slovní spojení všude, kde se ve slovníku vyskytuje. Má řadu nových funkcí: vylepšené vyhledávání, rychlý náhled pro fulltext, našeptávátko, nově graficky zpracované tabulky tvarosloví nebo funkci přebírání textu pod kurzorem myši (1x CD-ROM).

Kategorie: slovník na CD-ROM
Jazyk: němčina, čeština
Úroveň: začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí, pokročilí
Zaměření: slovní zásoba, výslovnost
Obsah: 1x CD-ROM pro Windows, Mac OS a Linux
Výrobce: Lingea s.r.o.

Objednávky a dotazy možno i telefonicky: 272 732 183 (O2 Czech Republic), 604 714 033 (T-Mobile), 721 461 154 (O2 Czech Republic)


Popis

Nová generace elektronických slovníků navazuje na předchozí mimořadně úspěšnou řadu. Lexicon 5 má řadu nových funkcí: vylepšené vyhledávání, rychlý náhled pro fulltext, našeptávátko, nově graficky zpracované tabulky tvarosloví nebo funkci přebírání textu pod kurzorem myši.

Lexicon 5 nabízí uživateli možnost zvolit si mezi „klasickou“ aplikací pro Windows a plně grafickou aplikací, kterou je možné používat pod operačními systémy Windows (od verze 98 po Vista), Linux a Mac OS X. K dispozici je též varianta vhodná pro začlenění do firemního intranetu.

Tento obsáhlý všeobecný slovník je určen všem, kteří pracují s němčinou na vyšší jazykové úrovni, např. jako překladatelé, studenti vysokých škol nebo zástupci velkých firem. Slovník byl zpracován na základě nového německého pravopisu, obsahuje ověřenou slovní zásobu posledních desetiletí, a to ve více než 230 000 heslech. Heslem se rozumí celé heslové slovo rozdělené na jednotlivé významy, u kterých se přehledně zobrazují jednotlivé ekvivalenty včetně jejich vazeb, k nim dále příklady, ustálená slovní spojení, doplňující poznámky, stylové a oborové příznaky významu a v neposlední řadě na konci hesla fráze a idiomy, ve kterých se dané heslo vyskytuje. Jednotlivé významy každého hesla jsou důsledně řazeny podle frekvence užití.

U hesel se zobrazují rovněž synonyma, slova odvozená a slovní spojení. Hesla ve slovníku lze vyhledávat oboustranně a v jejich libovolném tvaru. Kromě tohoto tvaroslovného hledání je možné i fulltextové hledání, které najde hledané slovo či slovní spojení všude, kde se ve slovníku vyskytuje. K dispozici je dále 300 tematických okruhů, pomocí nichž se dají učit slovíčka z různých oblastí nebo je možné se nechat zkoušet. Velkou výhodou je možnost doplňování dalších slovíček a tvorba vlastních tematických okruhů. Slovník nabízí kromě témat i základní slovní zásobu rozvrženou do třiceti lekcí s možností vytvářet si další lekce vlastní.

Součástí slovníku je ucelený, výstižný a názorný přehled německé gramatiky řazený podle jednotlivých slovních druhů. Kromě tradičně užívaných tabulek skloňování a časování je zde řada gramatických informací shrnuta do tabulkových přehledů a díky tomu se lze velmi snadno v gramatice orientovat. Dále má uživatel k dispozici samostatný slovník zkratek, který obsahuje přes 4500 hesel, z nichž některá mají i více než deset významů. Standardně je tento slovník v Lexiconu aktivní a je zařazený za velký slovník, takže je můžete snadno používat společně.

Ve slovníku je 50 000 ozvučených hesel. Program umožňuje porovnání vlastní výslovnosti s rodilým mluvčím. Lexicon dobře spolupracuje s ostatními programy a je možné spouštět ho přímo z CD.




OBSAH SLOVNÍKU
Lexicon 5
hesel 230 000
významů 329 000
vazeb, příkladů a frází 221 000
překladů 722 000


Přílohy:

slovník zkratek
slovník užití slov
korpus psaných textů
český slovník synonym a antonym



Technologie



Minimální požadavky na systém