Language Shop    www.LS.cz/product.asp?id=690


Nepustil KOMPLET - Angličtina - vedlejší věty učebnice AII/1 + CD MP3 + dárek
  Nepustil KOMPLET - Angličtina - vedlejší věty učebnice AII/1 + CD MP3 + dárek   
Cena:  499,-Kč vč. DPH    
Běžná cena:  550,-Kč
Ušetříte:  51,-Kč (9%)
Cena bez DPH: 454,-Kč
DPH: 10%

Učebnice AII/1 je určena pro středně a více pokročilé. Kniha se věnuje problematice vedlejších vět a jiným složitějším partiím, např. infinitivu, gerundiu a participiu. Každá kapitola obsahuje praktické příklady k procvičování. Poslední část knihy obsahuje přehled nepravidelných sloves s četnými příklady. Všechna cvičení jsou nahrána na audio MP3 CD (cca 5 hodin poslechu).

Kategorie: učebnice, výukový audio CD
Jazyk: angličtina
Úroveň: středně pokročilí, pokročilí
Zaměření: gramatika, slovní zásoba, konverzace, poslech, výslovnost
Obsah: 1x učebnice, 1x MP3 audio CD
Výrobce: Nepustilova jazyková škola, v.o.s.

Objednávky a dotazy možno i telefonicky: 272 732 183 (O2 Czech Republic), 604 714 033 (T-Mobile), 721 461 154 (O2 Czech Republic)


Popis produktu Nepustil - Angličtina sada - vedlejší věty učebnice AII/1 + CD MP3
Marek Chocholatý: Nepustil - Angličtina sada - vedlejší věty učebnice AII/1
Učebnice AII/1 je určena pro středně a více pokročilé. Kniha se věnuje problematice vedlejších vět a jiným složitějším partiím, např. infinitivu, gerundiu a participiu. Každá kapitola obsahuje praktické příklady k procvičování. Poslední část knihy obsahuje přehled nepravidelných sloves s četnými příklady.

CD MP3 A - cvičení AII/1, (obsahuje audio MP3, cca 5 hodin poslechu)
Nahrávka obsahuje všechna cvičení z učebnice AII/1 a odpovídá cca 5 hodinám poslechu. Přehrávání CD je možné ve všech audiopřehrávačích podporujících formát MP3 a v počítačích s programy podporujícími přehrávání formátu MP3.



Popis metody
Vladimír Nepustil, autor metody

V letech 81 - 83 jsem vyvinul netradiční metodu výuky cizího jazyka. Je to metoda, která neslibuje zázračně rychlé naučení, nýbrž tak rychlý vstup, že další učení je zábavou. Této akcelerace dosahuje využitím psychologických zákonitostí - snaží se totiž imitovat proces vývoje jazyka u dítěte. Pro dítě jsou charakteristické tři souběžné procesy: pasivní, aktivní a integrační. Především

a) „malé děcko slyší všecko“ - je tu neustálé vnímání - tedy pasivní příjem - širokého spektra mluvené řeči;

b) dítě žvatlá - tedy stálým opakováním nejjednodušších prvků a struktur řeči si aktivně buduje předpoklady pro pozdější srozumitelné vyjadřování;

c) dítě si podvědomě mapuje gramatiku; tím je zajištěn vznik struktury, do níž se osvojené prvky ukládají.

U dospívajících a dospělých využívá tato metoda logického myšlení, což je jejich největší zbraň. Logické myšlení totiž dokáže uvedený integrační proces, tj. podvědomé mapování gramatiky, neuvěřitelně zkrátit, a to tak, že předvede tuto strukturu na vědomé úrovni a aktivním drilem ji převede z vědomí do podvědomí, kam vývojově patří. Díky takto zvládnuté struktuře se přejde na četbu originálních textů, což umožňuje onen široký pasivní záběr jazyka jako u dětí a zajistí styk s celým spektrem opravdového jazyka. Četba poskytuje nejen silnou motivaci, ale také materiál pro konverzaci, uvádí do stylistiky a zajišťuje nenásilný růst slovní zásoby bez biflování izolovaných slovíček.

Metoda se ujala v Brně ve druhé polovině osmdesátých let. V roce 1990 byla v Brně založena Nepustilova jazyková škola vyučující touto metodou, ve které jsou také školeni lektoři oprávnění touto metodou vyučovat. Za dobu své existence si škola díky kladným ohlasům ze strany posluchačů získala dobrou pověst nejen v brněnském regionu, nýbrž i v celé České republice. V roce 1988 vyšly první učebnice ve formě skript, v současné době jsou k dispozici nová, přepracovaná vydání učebnic němčiny a angličtiny, k oběma jazykům jsou nabízeny audio CD. Učebnice angličtiny byly převedeny do filmové verze jako videokurz. V roce 2001 vydala Nepustilova jazyková škola nová skripta němčiny pro úplné začátečníky a v roce 2002 nová skripta pro výuku francouzštiny. Pro milovníky počítačů vznikla úprava kurzu angličtiny touto metodou ve formě jednoho CD-ROM.



Co je Nepustilova metoda?
Hana Kostovičová, Jazyky.com, středa, 31. ledna 2007

Tuto metodu výuky cizích jazyků vyvinul brněnský psycholog PhDr. Vladimír Nepustil. Základem je ucelené vysvětlení gramatiky pomocí tabulek v co nejkratším čase a její následné převedení do podvědomí pomocí drilových cvičení. Cílem výuky je co nejrychlejší „vstup“ studenta do jazyka, aby se mohlo pokračovat třetím krokem - četbou.

Koncepce metody
Metoda neslibuje zázračně rychlé naučení se jazyka, nýbrž rychlý vstup do něho a zvládnutí podstatných partií v co nejkratším čase. Pro tuto metodu je typické markantní zrychlení mezi 2. a 4. dnem výuky, kdy studenti "pochopí, že to, co jim dosavadní školství reprezentuje jako těžké a učí je až po mnoha měsících či letech studia, se ve skutečnosti dá pochopit, procvičit a ovládnout po několika hodinách".

1) Gramatika
Veškerá gramatika nutná pro danou úroveň se proto probírá hned v prvních hodinách, nikoli v celém průběhu semestru.

2) Dril
Následná drilová část se soustřeďuje na zafixování těchto poznatků do praktické řeči s důrazem na užívané vazby aplikovatelné v aktivním řečovém projevu.

3) Četba
Jakmile je zvládnuta gramatická struktura jazyka, pokračuje student čtením textů a rozšiřuje si tak nenásilným způsobem slovní zásobu. Student je četbou motivován k dalšímu rozšiřování slovní zásoby a studium ho baví. Jak varuje samotný tvůrce této metody pan Nepustil - „Kdo nečte, zabíjí všechno, co se naučil. Bez četby se tato metoda vsakuje do písku!“

Výuka
Stejně jako všechny drilové metody, i tato je ve velké míře závislá na osobnosti lektora a na jeho schopnosti udělat drilová cvičení pro studenty vzrušující a téměř adrenalinovou částí hodiny.

Student v žádném případě nesmí sedět znuděně v lavici a automaticky přeříkávat neznámá slovíčka. Naopak - drilové části Nepustilovy metody by měly být spíše soutěží na rychlost. Lektor řekne otázku nebo českou frázi a okamžitě ukáže na jednoho ze studentů. Ten tímto dostává možnost být rychlejší než všichni ostatní a říci odpověď jako první. Pokud této šance okamžitě nevyužije a neřekne správnou odpověď, řekne ji celá třída, přičemž každý mluví svým vlastním tempem.



Co je metoda drilu?
Hana Kostovičová, čtvrtek, 31. srpna 2006

Některé jazykové školy nabízejí studentům kurzy založené na metodě drilu. V čem spočívá? Metoda drilu neboli cviku používá neustálého opakování probíraného jevu nebo správné odpovědi, dokud není v hlavě studenta zafixovaná natolik, že se stává automatickou - reflexem

Hodina drilu:
Po úvodním vysvětlení nového mluvnického jevu se informace z vědomí mají do podvědomí studenta dostat jejich neustálým a hlasitě přednášeným opakováním – tento způsob využívá základů a zkušeností audioorálních metod, využívaných mj. za druhé světové války v armádě Spojených států.

Klade se důraz na mluvené opakování s vyloučením mateřského jazyka tak dlouho, dokud student neodpovídá automaticky a bez přemýšlení.

Celá skupina posluchačů většinou hovoří najednou a nahlas, přičemž lektor udává společné tempo, které je většinou velmi svižné. Teprve při větší rychlosti opakování se totiž vytvářejí tzv. dynamické stereotypy - druh podmíněného reflexu, jenž vzniká na základě stereotypně se opakujících podnětů nebo pohybových situací v určitém sledu.

Probraná látka se poté prakticky prověří při překladech a při zjištění nedostatků se drilová část znovu opakuje, dokud nejsou odpovědi studentů bezchybné a automatické.

Při správném drilu by ovšem nemělo jít jen o "papouškování" po lektorovi, ale o tvůrčí činnost každého posluchače. Ten je nucen neustále držet krok s celou skupinou, měl by být stále soustředěn a připraven k odpovědi.

Slovíčka a vazby se učí v souvislostech a celých vazbách, není žádoucí pasivní znalost nabiflovaných izolovaných slovíček, které pak student není schopen aktivně použít ve větě.

Nevýhody:
Tato metoda samozřejmě nemusí vyhovovat všem. Pomáhá v případech, kdy student potřebuje vysvětlit a zažít především gramatickou strukturu jazyka a správné obraty. Pro tuto metodu je nutná osobní motivace, žák by měl studovat z vlastní iniciativy, jinak hrozí sklouznutí do kola „věčných začátečníků“.



Autorem tohoto produktu je Nepustilova jazyková škola provozující jazykovou školu v Brně, kde se můžete zapsat do kurzů angličtiny, němčiny a francouzštiny.



Související produkty
Angličtina - komplexní rychlokurs pro samouky + dárek
Jedinečný komplet učebnice, audionahrávek a interaktivního učitele zastoupeného počítačovým výukovým programem je určen začátečníkům až středně pokročilým. Komplet poskytuje důkladné osvěžení, utřídění, upevnění a rozvíjení znalostí angličtiny. Svého uživatele spolehlivě dovede až na úroveň pokročilý (2x audio CD, učebnice, 1x CD-ROM).
Naše cena: 949 vč. DPH
Běžná cena: 999,-Kč
Angličtina - komplexní rychlokurs pro úplné začátečníky + dárek
Jedinečný komplet učebnice, audionahrávek a interaktivního učitele zastoupeného počítačovým výukovým programem je určen těm, kdo se s výukou angličtiny setkávají poprvé, případně dosud nedosáhli kýženého pokroku s jinými učebními materiály. Komplet poskytuje důkladný nácvik všech dovedností, které jsou třeba pro ovládnutí pevných základů prvního světového jazyka (3x audio CD, učebnice, 1x CD-ROM).
Naše cena: 949 vč. DPH
Běžná cena: 999,-Kč




Dále doporučujeme
Přehled produktů, které si zákazníci často kupují spolu s produktem Nepustil KOMPLET - Angličtina - vedlejší věty učebnice AII/1 + CD MP3 + dárek:

Nepustil KOMPLET - Angličtina - učebnice AI/1, AI/2 + CD MP3 + dodatky + dárek
Netradiční učebnice I/1 - Gramatika je vhodná pro ty, kteří mnohokrát s angličtinou začínali a nedostali se za přítomný čas. Učebnice je psána způsobem, který uspokojí samouka i člověka, který je odkázán na hodiny s lektorem.
Cvičení I/2 obsahuje dvojice anglických a českých vět volených tak, aby jejich postupnou modifikací docházelo k budování dynamických stereotypů, jakýchsi „gramatických brázd“. České překlady jsou voleny tak, aby napomáhaly vytvářet správně anglickou větu, nejsou tedy vynechávány podměty jako v češtině, ani nejsou voleny překladově správnější české výrazy. Všechna cvičení jsou nahrána na audio MP3 CD (cca 9 hodin poslechu). Drilová cvičení důsledně procvičují jevy vysvětlené v díle I/1 (3x učebnice, 1x MP3 audio CD).
Naše cena: 649 vč. DPH
Běžná cena: 700,-Kč